LASIK

LASIK (Laser-Assisted-In-Situ Keratomileusis)
je metoda zahvata koja se trenutno najčešće izvodi u svijetu pa tako i u Poliklinici Džaja. LASIK metoda je visoko učinkovit postupak, prikladan za većinu osoba s malom, srednjom ili velikom dioptrijom. LASIK metoda se izvodi hladnom zrakom svjetlosti excimer lasera, čime se nježno mijenja oblik rožnice oka.

Čitav zahvat LASIK metodom traje oko 10 minuta i, za razliku od ostalih metoda, pacijenti nakon zahvata LASIK metodom osjećaju manju nelagodu u usporedbi s drugima, a oba se oka mogu operirati istodobno.
Lasik metoda Nakon zahvata

Značajno poboljšanje vida obično se uočava već istoga dana, svega nekoliko sati nakon zahvata LASIK metodom, a većina pacijenata može se vratiti svome poslu nakon 48 sati. Nakon laserske korekcije vida LASIK metodom oči mogu biti osjetljive na svjetlo, suziti i možete imati osjećaj da vam je u „očima pijesak“. Preporučujemo da pri odlasku na lasersku korekciju vida LASIK metodom sa sobom ponesete sunčane naočale. Neki pacijenti mogu tijekom nekoliko sati nakon zahvata LASIK metodom osjećati blagi nadražaj, no većina se osjeća prilično dobro nakon što se odmori. Vid se nakon zahvata LASIK metodom oporavlja brže. Katkada se pokaže da neki pacijenti nisu prikladni za izvođenje zahvata LASIK metodom te im se stoga možda preporuči PRK ili LASEK metoda.

Česta pitanja o laserskoj korekciji vida LASIK metodom:
P. Jesam li prikladna/prikladan za korekciju vida LASIK metodom?
O. Zahvat je moguć na većini osoba starijih od 18 godina, čija se dioptrija nije promijenila u posljednjih 12 mjeseci za vise od 1 dioptrije. Prije zahvata LASIK metodom, obavit ćete konzultacije s liječnikom koji je stručnjak za laserske metode i koji će, na temelju Vaše dioptrije, ostalih pretraga i Vaših očekivanja, odrediti jeste li prikladni za korekciju vida LASIK metodom.

P. Mogu li se LASIK metodom istodobno operirati oba oka?
O. Uobičajeno je da se LASIK metodom istodobno operiraju oba oka.

P. Mogu li se nakon korekcije vida LASIK metodom vratiti svome poslu i upravljati vozilom?
O. Većina ljudi može upravljati vozilom i vratiti se na posao unutar 48 sati nakon korekcije vida LASIK metodom, osim ako im radna okolina nije vrlo prašna ili prljava.

Top Print Kontakt

Cekaonica Cekaonica unutar poliklinike

Poliklinika Poliklinika izvana

Stol za preglede Stol za preglede

Aparatura Uređaji unutar operacijske sale

Cekaonica Krevet unutar operacijske sale

Poliklinika za oftamologiju Džaja
Slavićeva 42, Split, Republika Hrvatska
021/486-666
Web dizajniran i razvijen od strane Solver D.O.O.
Sva prava pridržana.